tisdag, maj 04, 2010

Frustration i goiset

Fansen är frustrerade och längtar efter lite framtidshopp. Idag märks det tydligt vilken otålighet som de flesta goisare går runt och bär på. Man törstar efter lite ljusare tider efter flera år av haveri.

Idag blev det klart att Hugo Berglund och Victor Green blir kvar i föreningen ytterligare en säsong. För mig så var det här helt väntat så därför känner jag mig helt oförstående till den frustration som har blossat upp.
Det var väl inte de här spelarna som gjorde att Mörrum hamnade i kvalserien? Nej, det var snarare så att Hugo Berglund presterade vad man kunde förvänta sig av honom och vi goisare ska bara vara väldigt glada om han kan utvecklas vidare. 

Kraven på Victor Green blir högre för varje år, med all rätt, men Green fick inte sitt kontrakt förlängt med förväntningen att han ska ta en plats i någon av de tre backparen!? Utan snarare är det väl så att man hoppas han kan träna stenhårt under sommaren och sen får man helt enkelt se hur långt det räcker?
En optimistisk fundering nu. Kan det vara så att goiset jobbar efter följande?
  • Två offensiva backar (Atte Valli?)
  • Två defensiva backar
  • Johan Hedman får ett nytt kontrakt med ändrade villkor/krav
  • Joachim Ericsson och Mikael Söderlund får ej kontrakt
    (svårt att se hur de ska få plats när Ellebo och Green redan kritat på, men händer detta så uppstår frågetecken!)
Backpar 1
Offensiv
Defensiv

Backpar 2
Atte Valli (Offensiv)
Defensiv

Backpar 3
Johan Hedman (Offensiv)
Johan Palm (Defensiv)

Backpar 4
Gustav Ellebo
Victor Green

En som iaf blev glad över att Berglund och Green blev klara är Bebben.

Peter Johansson borde vara väldigt aktuell för Mörrums GoIS IK som törstar efter en ny förstemålvakt. Ett nytt jobb som polis i Karlshamn och målvakt i goiset? Förra året var han utmärkt i Tingsryds AIF och med tanke på succén förra gången han var här så hoppas man ju.

För ett par år sen så kunde man inte ta OIK´s slogan "Blekinges Stolthet" riktigt på allvar, men under de senaste åren har det ju blivet ett faktum. Varför? Cliff Barnes har gjort ett förträffligt arbete och förtjänar verkligen allt beröm han kan få, men framför allt har de även lyckats med Supporterspelaren. Här har ni fyra starka anledningar till att Olofström har varit bättre än Mörrum.

Nedanstående statistisk är sammanställt av den utmärkta OIKBloggen:

Eric Prezpiorka: 37 matcher, 30 mål+28 ass = 58p
Vinnare av poängligan i både Div 1F och Div 1F Vår

Ryan Mcleod: 31 matcher, 21 mål+27 ass = 48p

Mark Hurtubise: 46 matcher, 36 mål+41 ass = 77p
Vinnare av poängligan både i Div 1F och Allettan Södra samt en del andra ”ligor”.

Benoit Doucet: 33 matcher, 18 mål+26 ass = 44p

Avslutningsvis. Ni har väl inte missat diskussionen om Division 1-serierna på Hockeysverige.se? 

3 kommentarer:

  1. Du har fel i dina spekulationer Sacke! nr 1 varför skulle Jocke bekymra sig om Mörrum? han slutade i samma veva som Lönken tog över! och är knappast intresserad av att spela för Mörrum!(i allafall inte när jag pratade med honom sist) nr2 söderlund har fått kontraktsförlsag men inte skrivit på! tydligen så att intresse fanns från annat håll, jag vet för jag har pratat med honom också. svärdh har också fått kontraktsförslag men även han tvekar! Andreas kan du nog läsa om i tidningen runt torsdag-fredag då har han nog bestämt sig! och de lär nog inte bli Mörrum!
    Mvh Kalle

    SvaraRadera
  2. Att Söderlund kan få ett kontrakt är knappast oväntat. Förhoppningen i denna "optimistiska syn" var väl snarare att jag vill se lite nytt blod i de översta backparen. Platserna därnedan fylls nu upp när Green, Ellebo och Palm har kontrakt. Sen är det bara en tidsfråga innan vi har Hedmans underskrift.

    Men jag är medveten om goisets ekonomi och att kräva så mycket satsning på backarna är väl att önska för mycket. Men man måste få drömma sig bort lite!

    Sen vill jag förtydliga att jag var en av dem som ville se Söderlund i GoIS-tröjan och jag vill absolut inte få bort honom. Snarare är det så att jag tycker han har lite att bevisa från föregående år, men han var knappast sämst i laget.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera