fredag, oktober 08, 2010

Ett skämt

En domare som får en lätt knuff av en irriterad spelare renderar i en lång avstängning. Man får ju absolut inte röra domaren och det måste man ju markera!

MEN.... en spelare som blir överfallen och överöst med slag blir bara avstängd i ett fåtal matcher.

Är det bara jag som reagerar!? Är inte detta ett stort skämt? Vårt samhälle tycker alltså det är så fruktansvärt att "lagens väktare" får en lätt knuff men en misshandel "som på stan" får inte så stora konsekvenser? Hur tänker man? Han var ändå med på det eller vad? När han blev attackerad och bombaderad utan chans att försvara sig? 

En spelare som är ångerfull för att han puttade ner en domare efter ett beslut låter ju betydligt mer acceptabelt än en spelare som kastar ur sig att det inte var meningen att misshandla en annan individ?

Vart är vårt samhälle på väg? Och framför allt. Vad pysslar hockeyförbundet med? Idrottens regler är satta ur spel. Det är bara vi fans som kan göra något åt saken!

Ishockey är en fysisk idrott som går mycket på adrenalin, men vi måste inse att vi har ett ansvar även mot vårt samhälle. Vill vi att nästa generation ska växa upp i ett ännu tuffare samhälle?

1 kommentar:

  1. Håller med dig Sacke.
    Kan man som privatperson anmäla händelsen?

    SvaraRadera