måndag, april 18, 2011

Nu vänder det för goiset

De styrande i Mörrums GoIS IK har under årens lopp hållit skenet upp i form av olika "årsplaner" och alla utomstående har oförtrutet hoppats och längtat efter vändningen. Den krassa verkligheten har dock varit en helt annan och jag är säker på att både sponsorer och fans har frågat sig hur vi har kunnat bli så distanserade av en rivalen Olofströms IK?

Sanningen i vitögat kom ifjol när den nya styrelsen presenterades. Likt en kniv i bröstet högg det till när man fick veta hur lite intäkter per åskådare som goiset verkligen hade haft. Orden var många som susade i skallen när man vandrade hem den kvällen, men nu fanns det anledning till att hoppas ännu en gång.

Likt en profet klev Mathias Lönqvist fram och slängde fram goisets bästa värvning på år och dagar i Keegan Dansereau, och även om det var många som ställde sig frågande till den unge kanadensaren så blev han likt förbaskat både poäng- och målkung (totalt 57 poäng på 37 matcher). I mina ögon var det här bara början på flertalet lyckade värvningar förra säsongen och nu har vi återigen en spännande silly season framför oss.

Viktigast av allt denna afton var dock när den nyvalde styrelseledamoten Mats Svensson ställde sig upp, tog talan och förordade att det krävdes helt nya grepp för att få ordning på Mörrums GoIS IK. Det var inte populärt i många led men det var åtgärder som var nödvändiga och räddade goiset från ruinens brant!

Nu har snart ett år gått och goiset kommer sakta men säkert att växa sig starkare. Tillsammans har vi delat såväl dåliga som roliga stunder och tillsammans strävar vi nu framåt igen. Jag har stora förhoppningar på vår 2LAX11 insamling och jag hoppas alla ni goisare vill vara med och lyfta fram vårt älskade gois ytterligare! Ju mer engagemang och passion vi visar, desto snabbare och enklare kommer lyftet att bli!

Vändningen sker nu!

1 kommentar:

  1. Mats Svensson klev av under årsmötet förra veckan och vi får tacka för hans hårda arbete. Han hjälpte till att strama upp rutinerna och var en stor tillgång. Bra jobbat Mats!

    SvaraRadera