söndag, maj 23, 2010

Floppen från CHL

KHK har värvat intressanta spelare från CHL som kommer att bli väldigt roliga att följa under den kommande säsongen. Jag tvivlar inte på att McGrane och Circelli kommer att vara framstående, men finns det egentligen några garantier? 

Under säsongen 07/08 väljer allsvenska Rögle BK att värva Rich Hansen efter tips från Ryan Vesce (numera i San Jose Sharks). Hansen noterades för 68 (22+46) poäng på 64 matcher med CHL-laget Amarillo Gorillas före sitt äventyr i Ängelholm.

"- Det är en smart spelare som gör få misstag. Bra med puck och nyttig i powerplay. Dessutom är det en bra kille utanför isen, berättar Roger Hansson"

I Allsvenskan blev det bara 3 (1+2) poäng på 14 matcher och i div1-laget Kristianstad fick han endast ihop 1 (0+1) poäng på 3 matcher innan han återvände till Nordamerika för spel i IHL.

Under de två senaste åren har Hansen lirat i CHL och förra året vann hans lag Rapido City Rush hela mästerskapet, med Hansen som fyra i den interna poängligan. Amerikanen var således inte slut som hockeyspelare utan lyckades helt enkelt inte görra något större avtryck under sin tid i Sverige, detta trots god statistik och tips från en "säker" källa.

Ps. Ligger det inte i luften att Olofström behåller Benoit Doucet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar