fredag, oktober 29, 2010

Gott&blandat från div1

Totalt har han spelat över 500 matcher i Elitserien och gjort nio A-landskamper. Förra året noterades han för 43 (7+36) poäng på 31 matcher i Halmstad innan han pga familjeskäl avslutade karriären i våras, men nu kommer Peter Ström snöra på sig skridskorna igen och förstärka sitt Halmstad Hockey. En rejäl förstärkning på västkusten alltså!

Under förra säsongen var Kim Sunna (bild: Christina Svensson) en väldigt bra spelare i goiset och jag vet att sportchefen Mathias Lönqvist förhandlade med honom under sommaren, men man kunde inte finna en bra deal för båda parter och det var först i mitten av augusti som Sunna tog beslutet att återvända upp till Kiruna. 
Förra året blev det 27 (16+11) poäng på 37 matcher i division 1f. Iår toppar han poängligan i division 1a med 23 (13+10) poäng på 11 spelade matcher. Olika serier men det råder inget snack om saken att Sunna utvecklades under sin tid i goiset!

Björklöven har ännu inte förlorat en enda match då man har 9-1-0 och +37 (48:11) i målskillnad. Inte helt oväntat är det Marcus Waldehagen som toppar Björklövens interna poängliga med 15 (8+7) poäng på 10 matcher.

Förre Nybro-backen Andreas Grönlund har noterats för 4 (1+3) poäng och +9 +/- efter 9 spelade matcher, med vilket han är femma i den interna poängligan bland Lövens backar.

Den gamle Gislaved-målvakten (06/07-07/08) Björn Wållberg har vaktat Lövens kassen tre gånger under säsongen och har fortfarande inte släppt in en enda puck.

I Östersund hittar jag en 18-åring som inför säsongen bara spelat 6 matcher i division 1 och noterats för 1 mål, men iår slår han genom med dunder och brak. Efter 6 spelade matcher har nämligen Fredrik Hetta nätat hela 10 gånger!! Totalt har han samlat ihop 13 poäng och noteras för +12 +/- för sitt Östersund.

Oket i Borlänge bärs av två gamla goisare. Lagkaptenen Anders Lövdahl är nu inne på sin femte säsong i Borlänge och han ligger tvåa i 1C-poängligan med 21 (6+15) poäng samt +9 +/- efter 13 spelade matcher.
Henrik Bergenström är femma i samma poängliga med 19 (7+12) poäng samt +15 +/- på lika många spelade matcher. Bergenström som var riktigt bra under sin säsong i goiset (05/06: 43 matcher, 17+22) och ville stanna kvar härnere, men vad dåvarande sportgrupp pysslade med har jag inte en aning om. Det var tråkigt att se Bergenström lämna när man vet att han ville va kvar härnere!

Sent omsider så skrev Patrik Ruiz tillslut på ett kontrakt med sitt gulsvarta Tranås AIF och allt annat än att han återigen skulle toppa poängligan hade väl varit en smärre sensation. 18 (4+148) poäng och +1 +/- efter 13 matcher har Ruiz vaskat ihop såhär långt och han ligger femma i seriens poängliga.

I senaste matchen när Tranås besegrade Sunne med 6-1 så kan vi notera att Linus Bladström var center i 4:e och Robin Larsson var center i 3:e kedjan. Robin Larsson ligger trea i den interna poängligan med 13 (3+10) poäng samy -1 +/- medans det går trögare för Bladström som noteras för 3 (2+1) poäng och -6 +/-. I övrigt kan även nämnas att Atte Valli skrapat ihop 5 (3+2) poäng och -4 +/-

Poängligan i 1E toppas av den förre KHK-spelaren (08/09) Carl-Johan Svensson med 20 (12+8) poäng för sitt Grästorp.

I Vita Hästen kan vi notera att Viktor Ringberg bara han lira två poänglösa matcher innan han åkte på en skada. Lagets poängliga toppas av den 21-årige forwarden Jimmy Andersson med 20 (8+12) poäng.

Förre Troja/Ljungby-spelaren (05/06, 06/07) och Peter "Firsov" Erikssons son, Marcus Eriksson, fortsätter att bära Vita Hästen på sina axlar och något annat hade väl ingen annan förväntat? Nu är 25-åringen uppe i anmärkningsvärda 328 (147+181) poäng på 233 div1-matcher och jag måste erkänna att jag känner mig dåligt insatt i varför han egentligen inte har fått spela mer än 12 allsvenska matcher (Almtuna 06/07). Inför säsongen vet jag att han var tveksam till en fortsättning i Norrköping så oavsett vad som sker så kommer han att vara ett jagat byte under nästa silly season. 

2 kommentarer:

  1. Hej Sacke.
    Jag såg Marcus Erikssons matcher i Troja 06/07
    Många på hemmais. Det jag tyckte då var att dels spelade han med D Håkansson som jag tycker
    va en mycket bra hockeyspelare. Men han såg inte så vass ut på skrillorna och hans backcheckande fans överhuvudtaget inte. Det skötte D Håkansson på egen hand. Den femman gjorde väl en 110 poäng eller något sånt.
    Men som sagt han var fortfarande ung då.
    Detta kan vara en anledning att han inte passar i högre sammanhang.
    Mina egna tankar men väl värda att fundera över.

    SvaraRadera
  2. Lite mer smått och gott från div 1 Sacke! Johan Hedman till Tyringe! som jag sagt innan han håller inte för div1 och slutligen har även de styrande i föreningen insett detta!

    SvaraRadera