onsdag, maj 26, 2010

Jag är avundsjuk på KHK


Alla är vi väl förvånade över att Karlskrona gick back (BLT, Sydöstran) under den här säsongen? Klubben hade ett publiksnitt på 3081 under grundserien, följt av 2890 under våren och 3221 på en playoffmatch. Hur kan en division 1 klubb med detta publiksnitt landa på -87 471? Lönerna känns som det naturliga svaret så det är väl därför man reagerar så förvånat när man i Sydöstran kan läsa följande kommentar från årsmötet:
"– Hockeyklubborna är den stora ”boven” i frågan. Det har gått åt betydligt fler klubbor än vi någonsin räknat med. Och d skall veta att varje klubba kostar i runda tal 2.500 kronor, säger Mats Johansson till det 50-tal församlade medlemmarna."
Hur många klubbor går sönder på en match? För varje klubba som går sönder en match så räcker det med att klubben drar in en krona extra per match, så här får ni ett litet ironiskt förslag! Sätt upp sparbössor på Telenor Arena så kan publiken lägga en krona för varje klubba som går sönder under en match! Eller är det dags att lansera Agathon sparbössan?

Skämt åsido, resultatet är mer väldigt förvånande än pinsamt. Förklaringen är dock helt galen. Jag kan köpa att utgifter för bussar kostar väsentligt, men att just klubborna skulle vara den stora boven i dramat låter ju helt befängt! Förmodligen är det så enkelt att ordföranden menar att klubben hade budgeterat en liten vinst, men så blev inte fallet för klubbornas kostnader blev högre än förväntat. Så den väsentliga följdfrågan är ju vad lönekostnaderna landade på?

Karlskrona kommer att bli mäktigt starka iår och det är väl inte troligt att man gör om samma ekonomiska misstag ännu en gång? Är man så säkra på att bli en allsvensk förening tills 2014? Vågar man lita på att sponsorer och fansen kommer att vara lika sugna på att bidra även i framtiden? Även om resultaten uteblir? Växtvärken verkar uppenbar, men den glöms ju snart bort om resultaten går rätt väg den här säsongen. Åtminstone tills nästa resultat presenteras.

Själv tror jag att Karlskrona sportsligt sett kommer att vinna mycket den här säsongen. Förra året var en besvikelse men med de senaste värvningarna vore det väl anmärkningsvärt om man inte kan nå Allettan direkt? Vilken rival är inte avundsjuk på att KHK har så $tor kapacitet? Jag är grymt avundsjuk.

Avslutningsvis. Alla vi avundsjuka västblekingar får skylla oss själva! Vi lyckades inte föra samman våra krafter och genomföra vårt eget Arena-projekt. Diskussioner fördes mellan klubbarna och planerna var långt gångna, men man hade inte den stora massan med sig. Politiker följer kappan efter vinden och då krävs det ju att folk släpper sina egna gränser, sin egen historia och vill blicka framåt/uppåt! Visst tusan tycker jag det är roligt att följa våra häftiga möten i division 1, men själv hade jag hellre sett att vi hade satsat mot Allsvenskan. Så visst tusan är jag avundsjuk på KHK som har den kapaciteten. Nu vet ju dessutom att alla i goiset kommer att få spela med träklubbor! ;)

6 kommentarer:

  1. Bra blogg. Ligger bland mina favoriter nu. Keep it up!

    SvaraRadera
  2. kan bara hålla med är helt en av mina favoritbloggar ha det gott

    mvh polaren macke

    SvaraRadera
  3. Tackar, tackar! Alltid motiverande att få lite positiv feedback! Speciellt från dig Macke! :)

    SvaraRadera
  4. Mycket objetivt och insiktsfullt skrivet!Hoppas ni får ihop ett slagkraftigt lag i år, så att det blir en massa spännande derbyn denna säsongen. mvh khk-supporter

    SvaraRadera
  5. Kul att den uppskattas även av en KHK-supporter! :)

    Ja, det hoppas vi också och värvningarna av Molin och Andersson är ju ett steg i rätt riktning iaf.. Jag tror stenhårt framför allt på Molin! Sticker ut hakan lite igen och säger att goiset gjorde rena kapet där! :)

    SvaraRadera
  6. Det största kapet i GOISET är Mattias " lönken " Lönqvist.

    SvaraRadera