måndag, oktober 25, 2010

Laget före jaget

Pga av sjukdom missade man gårdagens match men tack vare BLT´s webb-tv så har man ändå fått njuta lite av segerns sötma! Här följer några korta reflektioner.


1-0 Rasmus Axman

Linus Molin vann tekningen och Olof Svensson petade ner pucken längs sargen. På blålinjen fångade Sebastian Nilsson upp pucken för att sen lägga den på mål där Linus Molin styr pucken. Goiset har två spelare framför en skymd målvakt och inte helt oväntat så var det Laxman som vispade in den lösa pucken. Ett härligt hockeymål!

1-1 Jesper Wärvik

Ett väldigt läckert samspel av trion Christer Andersson, Anton Lennartsson och avslutaren Jesper Wärvik. Väldigt svårt att försvara sig mot sådana uppspel och samarbete. Riktigt bra gjort av Kristianstad.

2-1 Johan Seydlitz


Väldigt starkt av Johan att komma runt kassen och trycka in pucken mellan benskydden på målvakten, men sen måste jag även nämna Daniel Olofsson som visar helt andra intentioner därute på isen. Härligt att se ett annat "go" i Daniel och det ska både han och tränarparet ha en eloge för! Att sen även Hugo Berglund ser riktigt spelsugen ut gör ju inte saken sämre!

3-1 Keegan Dansereau

I egen zon fångade Keegan upp pucken och sen stack han rakt iväg. Johan Palm fick passningen från transatlanten och med gott om tid på sig så lade han ett bra uppspel till offensiv blå, där Marcus Niemi läckert stötte pucken till en snabbt åkande Keegan Dansereau.. och sen avlossade han sitt dragskott igen! Wow. Jag blir lika imponerad varje gång. Goiset har haft många härliga spelare genom åren men vi har aldrig haft en så vass sniper! Vad som glädjer mig än mer är det faktum att ett flertal personer rapporterat till mig att Keegan både ser piggare ut och jobbar hårdare!!!

4-1 Daniel Olofsson

Johan Seydlitz och Daniel Olofsson var inne på ett långt byte och Kristianstad var på väg att vända i vad som var på väg att bli en farlig 3vs2 kontring, men Contois lyckades lite turligt bryta uppspelet varpå Johan Palms snabba uppspel längs sargen direkt skapade ett farligt läge. Daniel Olofsson fick pucken och advancerade in i zonen och vid mitten av tekningscirkeln hade han kunnat frispela Seydlitz men istället nöp han till. 4-1 var ett faktum. Bra Daniel!

Det finns ett bra sätt att tysta truten på alla som är kritiska och det är att gå ut och spela bra hockey, så därför känns det extra kul att nu istället behöva ge en eloge till trion Johan Palm, Hugo Berglund och Daniel Olofsson! När goiset tappade två viktiga spelare i Andreas Svensson och Jens Mattson så har andra tagit chansen! Ett bättre erkännande kan varken laget eller tränarna få. Laganda!

15 omgångar av serien återstår och således 45 poäng kvar att spela om. Fortsätter goiset att spela med laget före jaget där alla bidrar med sina roller och kvalitéer så kan laget bevisligen slå alla!

2 kommentarer:

  1. Tjena! Vill bara säga att det var Molin som petade in det första målet...Axman stod bredvid och gjorde en häftigare rörelse med klubban men det var Molin som samtidigt petade in pucken...Stod precis ovanför på kortsidan...

    SvaraRadera
  2. Gott med vinst! passar Gojset bättre att möta de bättre lagen då slipper man föra matcherna.

    SvaraRadera