måndag, oktober 18, 2010

Positivt tecken trots förlust

Igår spelade Mörrum ännu en viktig "sexpoängsmatch" när IK Pantern gästade Jössarinken. Skåningarna vann matchen med 1-2 och nu ligger goiset nästsist i tabellen. Har luften gått ur goiset?

Två insläppta mål i numerära överlägen är givetvis inte bra, men jag glädjer mig iaf över goisets mål!
  Äntligen en kombination!! Nu gäller det att nöta in ett par varianter till och att "kyliga" spelare får förtroendet.

Sen måste jag reagera över att man verkar(?) ha gett upp tanken på att man kan lira ett eget spel? Ska man verkligen profilera sig som ett spelförstörande lag? Är det bara jag som tycker att det är att nedvärdera kvalitéerna i det egna laget? Perkele! ;)

Trots alla uteblivna poäng så har laget varit med i många matcher. Det finns positiva tecken där som vi inte har sett där på flera säsonger. Fysiken finns där! Viljan finns där! Potentialen finns där! Nu gäller det att spelarna tuggar taggtråd och nöter in ett EGET SPEL! Öva på varianter, ta kampen vid kassen och gå på avslut... Slösa inte energi och tid längs sargerna! 

Årets trupp har många karaktärer som är här för att leverera! Alla nyförvärv till trots så anser jag att hela nyckeln till framgång faktiskt ligger i händerna på Andreas Svensson, Jens Mattson och Marcus Niemi. Där har ni kärnan och urkraften i årets upplaga. Andreas med styrkan, rutinen och glöden. Mattson med revansch, hunger och outforskad potential. Niemi med kreativitet, lojalitet och hockeyhjärna. 

Nu är det dags att Mattson en gång för alla får förtroendet och centra en förstaline med iaf Keegan på en av sidorna. Ställer vi sen ut lagmaskinen Niemi, Svensson, Svensson tillsammans så kommer de mala ner varenda lag i den här serien!

Avslutningsvis så vill jag bara poängtera att 10 av 27 mål har gjorts av våra supporterspelare och de toppar vår interna poängliga (Keegan 11 7+4, Contois 9 3+6). Måste återigen tacka alla fans som ställde upp på den här grejen, men vad jag egentligen vill säga är att andra måste kliva fram nu!

Vill man vända på grundserien så går det! 20 raka segrar och tabellen ser då helt annorlunda ut! Huvuden hänger både på oss fans och spelarna, men vi sitter i samma båt! Vi ska framåt och det här är bara ännu en fors som ska besegras!

Vi är Mörrums GoIS... Sveriges bästa lag... Blåvitröd i färgen... å Laxman är idolen!

BLT - Mörrum förlorade mot Pantern (Webb-tv)

2 kommentarer:

  1. Visst finns de kvalitet i laget, gäller bara att plocka fram de ur grabbarna! Sedan måste misstagen minimeras, går för helvete inte att bjuda på 2 mål när man lirar pp. Coachingen är ett stort frågetecken! Som de var igår så Spelade Hedman endast pp och lyckades ändå med konsten att vara inne på båda målen bakåt varav det första var hans mål rakt av. Sitter man på bänken så gör man! Hade han bidragit med massa mål och ass i den spelformen hade jag köpt det men det gör han ju inte (5 ass varav några är 2:a hands ass! vilket inte är en direkt målgivande passning!) Nej för fan duger man inte i 5 mot 5 spelet (bänkad igår igen) så ska man fan inte göra några byten i pp heller. Hoppas vändningen kommer i derbyt, för jag börjar fan tappa både intresse och tålamodet på det här. Ja jisses en spelare som förväntas leda laget i den viktigaste spelformen, klarar inte ens av att gå in som ordinarie på 6 backar, de säger ju allt.

    Hälsningar trött gojsare.

    SvaraRadera
  2. Klantigt att ta ett skott i det läget men Linus Molin får bara inte släppa förbi en spelare så enkelt!

    Håller med dig om att coachningen är märklig. De som är inne i spelet är också de som ska axla ansvaret i Powerplay.

    SvaraRadera